یکی از بزرگترین مشکلاتی که ممکن است کاربران با آن مواجه شده باشند، میزان ظرفیت هارد دیسک است. تفاوتی که در فضای هارد دیسک نسبت به ظرفیت درج شده روی کالا وجود دارد، می تواند کاربران را آزرده خاطر کرده و با مشکلات زیادی روبرو کند. از آنجا که راجع به این موضوع سوالات بسیاری برای شما ایجاد می شود، در این مبحث قصد داریم راجع به آن صحبت کنیم.
مطالب مرتبط : 5 نمونه از مشکلات رایج هارد دیسک
بررسی ظرفیت هارد دیسک
در طول زمان و با افزایش ظرفیت هارد دیسک و سایر تجهیزات ذخیره سازی، اختلاف ظرفیت تا چندین گیگا بایت نیز می رسد که موجب عدم رضایت برخی از کاربران شده است. عدم دسترسی به تمام فضای هارد درایو می تواند ناشی از نصب شدن تعداد زیادی نرم افزار روی آن بوده که مهم ترین عامل سیستم عامل شما است.
کوچک ترین واحدی که در اندازه گیری کامپیوتر استفاده می شود، بایت است. هر بایت از 8 صفر و یک تشکیل شده است که هر صفر و یک را یک بیت می نامند. واحد های دیگر عبارتند از کیلو بایت، مگا بایت، گیگا بایت، ترا بایت، پتا بایت و غیره که هر یک از واحد ها در مقایسه با واحد قبل 1024 برابر است.
دلیل کم بودن ظرفیت هارد دیسک
در زبان کامپیوتر تبدیل کردن یکاها با تناسب 1024 حساب می شود. به این معنا که هر 1024 بایت چیزی معادل 1 کیلو بایت بوده و هر 1024 کیلو بایت در حدود 1 مگا بایت است. این روند را تا یکا های بیشتر ادامه می دهند.
شما در واقع با خرید هارد دیسک با ظرفیت 1 ترا بایت، یک هارد دیسک ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ بایتی را تهیه می کنید. به منظور تبدیل این عدد به کیلو بایت، لازم است تقسیم بر 1024 شود. همچنین برای تبدیل کردن ظرفیت این هارد دیسک به گیگا بایت، لازم است آن را 3 بار تقسیم بر 1024 کنید.
از این رو یک هارد دیسک 1 ترا بایتی ظرفیتی معادل 931.32 گیگا بایت ارائه می کند.
به منظور دستیابی به ظرفیت هارد دیسک خود می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:
ظرفیت اسمی هارد دیسک به گیگا بایت را * 0.93 کنید تا به ظرفیت واقعی دسترسی پیدا کنید.
مطالب مرتبط : پر شدن 100 درصد هارد دیسک با فایل های بی مصرف به دلیل باگ ویندوز دیفندر
انواع هارد دیسک
به منظور آشنایی با ظرفیت هارد دیسک، لازم است با انواع هارد دیسک آشنا شوید. انواع هارد دیسک از قرار زیر است:
Parallel Advanced Technology Attachment (PAT)
Serial ATA (SATA)
Small Computer System Interface (SCSI)
Solid State Drives (SSD)