جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

تعویض هد هارد

در برخی موارد بروز اشکال در هارد و شناسایی نشدن آن به دلیل وجود اشکال در هد آن است. در صورت خرابی یک یا چند هد از هارد، نیاز است تا هارد معیوب توسط کارشناسان بررسی شود. در طول این بررسی هدهای خراب شناسایی شده و جهت تعویض آنها اقدام می‌گردد. تعویض هد هارد، معمولا طی عملیات جراحی هارد و در کلین روم های ویژه‌ی این کار انجام می‌پذیرد. متاسفانه تشخیص خرابی هد هارد کار چندان آسانی نیست و نیاز به بررسی‌های کارشناسانه دارد.

با این حال، وجود برخی از نشانه‌ها در هارد، می‌تواند دال بر وجود خرابی در بخش هد هارد باشد. برای مثال در صورتی که خرابی هارد با صداهایی شبیه به کلیک کردن، خش خش و خراشیده شدن همراه باشد احتمال اینکه هد هارد یا پیش‌تقویت کننده هارد دچار خرابی شده باشد، بسیار بالاست. در صورت اطمینان از این موضوع، جراحی هارد، تعویض هد و یا لحیم کاری مجدد پیش‌تقویت کننده هارد یا همان Preamplifier ضروری می‌گردد.

جراحی هد هارد

هد هارد دیسک چیست و چه وظایفی دارد؟

پیش از اینکه به تعویض هد هارد بپردازیم بهتر است ابتدا اطلاعات بیشتری درباره هد هارد و نحوه عملکرد آن بدانیم. پس در این نیز همراه ما باشید.

یکی از مهم ترین قطهات داخلی هارد هد آن می باشد که در انتهای ی بازوی نگهدارنده قرار دارد. وظیفه هد خواندن و نوشتن اطلاعات بر روی پلاتر هارد است که با کمک گرفتن از نیروی مغناطیسی موجود بین پلاتر و هد صورت می پذیرد.

پلاتر و هد بسیار نزدیک به یکدیگر قرار دارند اما هیچگونه برخورد و سایشی با یدیگر ندارند. سرعت چرخش  پلاتر و هد بسیار زیاد است. در واقع درحین این حرکت ، هد با تبدیل سیگنال های تولید شده توسط میلیاردها بخش مغناطیسی پلاتر فرایند خواندن و نوشتن اطلاعات را انجام می دهد. 

 

مواردی که باعث خرابی هد هارد میشود 

  • مدت زمان زیادی از هارد استفاده شود
  • برهم خوردن تعادل هد به علت تکان دادن هارد هنگام کار
  • خراب شدن بازوی نگهدارنده هد به علت ضربه
  • ساخت ضعیف به علت استفاده از قطعات ارزان
  • نوسان جریان برق

تعویض هد هارد

در صورت محرز شدن خرابی هد هارد، نیاز است تا اقدامات لازم جهت تعویض هد هارد آغاز گردد. نخستین مرحله در تعویض هد، تهیه و فراهم ساختن کلین روم است چرا که تعویض هد طی فرآیند جراحی هارد انجام می‌پذیرد و جراحی هارد نیاز به کلین روم دارد. جراحی هارد به معنای تعویض قطعات سخت و مکانیکی هارد است.

استفاده از لفظ جراحی در اینباره به آن دلیل است که که عملیات مرتبط با این کار می‌بایست در یک محیط کاملاً پاک و خالی از هرگونه گرد و غبار انجام پذیرد؛ محیطی شبیه به اتاق های جراحی. متخصصان این حوزه از آن با لفظ کلین روم (به معنای اتاق تمیز) یاد می کنند. امروزه در هارد های مدرن‌ تر تراکم ذخیره سازی اطلاعات بسیار افزایش یافته و هر ذره کوچک از غبار محیط می‌تواند مانع خوانده شدن چندین سکتور حاوی اطلاعات بر روی سطح دیسک بشود.

ابزار و شرایط مورد نیاز جهت جراحی هارد

مرحله دوم در تعویض هد هارد، تهیه ابزار مورد نیاز است. این ابزار شامل یک ست پیچ گوشتی با انواع مختلف و تنظیمات متنوع است. علاوه بر این ابزار، تهیه پنس های صاف و منحنی، کلین روم جهت جراحی هارد، یک ذره بین و کاتر ظریف، یک چراغ کار مناسب با قابلیت تنظیم درجه روشنایی و زاویه بندی، یک منبع تغذیه مناسب کامپیوتر، مقداری الکل، دستکش، ماسک صورت و در نهایت کلاه سر نیز ضروری است.

چرا که شخص تعمیرکار نیز به خودی‌خود می‌تواند منبع بزرگی از آلودگی شامل مو، غبار، رطوبت و چربی اثر انگشت باشد.اما در اختیار داشتن ابزار تنها شرط لازم برای تعویض هد نیست. تجربه و مهارت در کار با انواع هارد، شرط اساسی دیگری است که برای تعویض هد ضروری است.

علاوه بر این، برای تعویض هد، می‌بایست هارد مشابهی را در اختیار داشت. به طور کلی تعویض هد هارد یک کار تخصصی است و انجام آن به کاربران عادی پیشنهاد نمی‌شود. از این رو اکیدا توصیه می‌شود در صورت خرابی هارد، جهت تعمیرات هارد آن صرفاً به مراکز بازیابی اطلاعات مراجعه شود.

چه زمانی هارد دیسک نیاز به جراحی دارد؟

  • بدسکتور شدن هارد
  • خراب شدن یا آسیب دیدگی فریم‌ویر
  • آسیب دیدن پلاترهای هارد
  • صدای کلیک کردن یا بوق زدن
  • عدم شناسایی هارد توسط کامپیوتر
  • گیر کردن سیلندر
بازیابی اطلاعات هارد دیسک با هد خراب

مرکز جراحی هارد

جراحی هارد به معنای تعویض قطعات سخت و مکانیکی هارد است. استفاده از لفظ جراحی در این باره به دلیل آن است که که عملیات مرتبط با این کار می بایست در یک محیط کاملاً پاک و خالی از هرگونه گردوغبار انجام پذیرد؛ محیطی شبیه به اتاق های جراحی. متخصصان این حوزه از آن با لفظ کلین روم (به معنای اتاق تمیز) یاد می کنند.

حساسیت بالای قطعات هارد دیسک هیچگونه نا خالصی و گرد و غباری را بر نمی تابد و با اندک گرد و خاکی به شدت آسیب می پذیرد. بنابراین عملیات مرتبط با تعمیر و تعویض قطعات این بخش از دستگاه می بایست در محیطی کاملاً پاک انجام شود تا هیچ گونه ریز گردی بر سطح پلاتر ننشیند.

در صورتی که محیط جراحی هارد نامناسب باشد احتمال آسیب این قطعه و از دست رفتن اطلاعات آن بسیار بالا خواهد بود. مرکز جراحی هارد یکی از برترین و مجهزترین مراکز دیتا ریکاوری Data Recovery و جراحی هارد موجود در کشور است که توانسته با ارائه بالاترین سطح کیفی خدمات نیاز بسیاری از کاربران را برآورده ساخته و آنان را از سردرگمی های رایج در زمان فقدان اطلاعات رهایی بخشد.

مرکز بازیابی اطلاعات هارد برخوردار از کلین روم های متعددی است که در هریک از آنها تخصصی ترین خدمات مرتبط با تعویض، تعمیر و جراحی هارد انجام می پذیرد.

5/5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.