چشمک زدن هارد در زمانی که از کامپیوتر استفاده می کنید، امری طبیعی است که نشان دهنده فعالیت هارد و یا جابجایی اطلاعات آن به حافظه دیگر است. هارد دارای یک چراغ قرمز رنگ بوده که در هنگام فعالیت، چشمک می زند و در زمانی که سیستم در حالت Sleep باشد، خاموش می شود. ممکن است در برخی مواقع با اینکه کاری با کامپیوتر انجام نمی دهید، اما با چشمک زدن چراغ هارد مواجه شوید. اگر به دنبال دلایل چشمک زدن هارد هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
دلایل چشمک زدن هارد
بسیاری از کاربران گمان می کنند چشمک زدن هارد در مواقعی اتفاق می افتد که سیستم در حال کار کردن است. اما باید اشاره کنیم در برخی مواقع چشمک زدن چراغ هارد زمانی که شما دست از کار کردن با کامپیوتر می کشید نیز اتفاق می افتد.
این یک حقیقت است که ویندوز منتظر می ماند کاربر از سیستم دور شود، سپس وظایف خود را انجام می دهد. با این کار علاوه بر جلوگیری از اتلاف منابع سیستم، کاربر در حین انجام کار های خود، با کاهش سرعت سیستم نیز روبرو نمی شود.
اما برای آنکه بدانید سیستم در پس زمینه چه کاری انجام می دهد که باعث چشمک زدن چراغ هارد می شود، به ادامه این بخش توجه کنید. در صورت بروز مشکل با کارشناس تعمیر هارد صحبت کنید.
اگه نمی دونی چرا تلویزیون هارد اکسترنال را نمی شناسد؟با من همراه شو و این مقاله رو بخون
1. سیستم به فهرست کردن فایل ها می پردازد
در حال حاضر تمام سیستم عامل ها از سرویس های فهرست کردن فایل ها یا File- Indexing برخوردار هستند. در این فرآیند سیستم به تمام فایل های هارد شما سرک کشیده و تغییرات آن ها را مورد بررسی قرار می دهد.
2. سیستم به Defrag کردن هارد دیسک می پردازد
یکی دیگر از فعالیت هایی که باعث چشمک زدن هارد می شود، Defrag کردن آن است. در ویندوز 98 لازم بود کاربران تمام برنامه ها را ببندند و سپس به Defrag کردن هارد بپردازند. اما در نسخه های جدید ویندوز، این کار به صورت اتوماتیک و در پس زمینه سیستم در زمانی که کاربر در حال استفاده از سیستم نیست، انجام می شود.
3. آنتی ویروس ها در سیستم به صورت برنامه ریزی شده اسکن می کنند
اسکن برنامه های آنتی ویروس باعث می شود در مواقعی با چشمک زدن چراغ هارد مواجه شوید. در این فرآیند برنامه های آنتی ویروس را طوری تنظیم می کنند که به صورت برنامه ریزی شده فایل های شما را اسکن و تست کند تا از هر گونه ویروس محافظت شوند.
4. سیستم در حال پشتیبان گیری است
در صورتی که قابلیت پشتیبان گیری خودکار را در سیستم خود تنظیم کرده باشید، ممکن است دلیل چشمک زدن هارد، تهیه یک نسخه پشتیبان باشد.
5. سیستم در حال به روز رسانی خودکار است
به روز رسانی های خودکار سیستم باعث می شود با چشمک زدن چراغ هارد مواجه شوید. برنامه هایی از قبیل گوگل کروم و فایر فاکس از قابلیت به روز رسانی خودکار برخوردار هستند و زمانی که این فرآیند در حال انجام است، هارد شروع به چشمک زدن می کند.
نحوه بررسی علت چشمک زدن هارد
زمانی که با چشمک زدن هارد روبرو می شوید و نمی دانید کدام برنامه ها در حال اجرا هستند، می توانید از Task Manager یا Resource Monitor استفاده کنید و پروسه های فعال سیستم را بررسی نمایید. استفاده از این روش در زمانی که با چشمک زدن چراغ هارد مواجه می شوید و یا سرعت سیستم شما کاهش پیدا می کند، می تواند موثر باشد.
به همین منظور ابتدا اقدام به باز کردن Task Manager کرده و سپس کلید های ترکیبی Ctrl + Shift + Esc را بفشارید. حالا با کلیک روس ستون Disk می توانید از فعال بودن یا نبودن برنامه های سیستم اطلاع پیدا کنید.
اگه میخوای اطلاعات پاک شده هاردت و برگردونی و یا هاردت و تعمیر کنی به نمایندگی مرکز بازیابی اطلاعات هارد یه سر بزن.