جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

نحوه بازیابی اطلاعات NAS به چه صورت است؟

یکی از خدمات تخصصی ارائه شده در مراکز معتبر بازیابی اطلاعات، مانند مرکز سخت افزار ایران، بازیابی اطلاعات NAS است. اما این عبارت دقیقا به چه چیزی اشاره دارد و NAS چیست؟ این عبارت در واقع مخفف شده عبارت Network Attached Storage است. NAS در واقع متشکل از چند هارد دیسک است و داده ها را بر اساس شبکه ذخیره می کند. این هارد دیسک ها با پارتیشن بندی ها و پیکربندی های متفاوت در یک مجموعه کنار هم قرار گرفته اند و در ادامه به یک شبکه LAN وصل شده اند.

در ادامه بیشتر با عملکرد NAS صحبت می کنیم. اما مشکل زمانی است که این داده ها به خطر می افتند و به ریکاوری اطلاعات NAS نیاز است. از آن جایی که معمولا حجم داده های ذخیره شده در این سیستم ذخیره سازی مبتنی بر شبکه بالا بوده و اهمیت زیادی هم دارد، بازیابی اطلاعات NAS یکی از موارد بسیار ضروری است که باید حتما از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت.

بازیابی اطلاعات NAS

سرور NAS چگونه کار می کند؟

همان طور که گفته شد، این سیستم در واقع متشکل از چند هارد دیسک است که با یک پیکربندی به خصوص متصل به شبکه LAN، امکان ذخیره سازی داده ها بر اساس شبکه را امکان پذیر می سازد. این اتصال به شبکه مرکزی LAN این امکان را فراهم می کند تا به صورت همزمان چندین کاربر درون شبکه بتوانند به این هارد دیسک ها وصل شده و از آن ها برای ذخیره سازی داده ها یا انتقال و … استفاده کنند.

در نتیجه وجود چنین سیستمی دیگر نیازی به استفاده چندین هارد مجزا و اتصال آن ها به سیستم نیست. در نتیجه می توان حجم بالایی از داده های دیجیتالی را ذخیره و رد و بدل کرد. البته به همان میزان هم ریسک از بین رفتن اطلاعات بالا بوده و نیاز به بازیابی اطلاعات NAS وجود دارد.

بازیابی اطلاعات NAS برای چه موارد اهمیت دارد؟

به صورت کلی سیستم های مبتنی بر سرور NAS را می توان در موارد مختلف و در زمینه های متعدد مورد استفاده قرار داد. از کاربرد این سیستم های ذخیره سازی در خانه ها گرفته تا کسب و کار های کوچک و بزرگ، ادارات، شرکت ها و سازمان های خصوصی و عمومی، همگی می توانند از یک سرور NAS استفاده کنند. خصوصا در کسب و کار های مختلف و ادارات، سیستم های مبتنی بر NAS بیشتر از یک نیاز یک گزینه ضروری برای ذخیره سازی حجم بالای اطلاعات است.

در نتیجه بازیابی اطلاعات NAS برای چنین مواردی از اهمیت بالاتری برخوردار است. معمولا در این موارد باید اطلاعات و داده های بسیار مهم و ضروری بازیابی شوند. بسته به میزان گستردگی ساختار NAS و زمینه کاربرد این سیستم های ذخیره سازی، ریکاوری اطلاعات NAS نیز پیچیده تر خواهد بود. مراکز تخصصی قطعا می توانند در زمینه ریکاوری فایل های پاک شده بهترین خدمات را ارائه دهند.

برای بازیابی اطلاعات NAS به چه مواردی نیاز است؟

برای ریکاوری اطلاعات NAS باید ابتدا چندین مورد را در نظر گرفت. این موارد تعیین کننده امکان بازیابی، شانس ریکاوری اطلاعات و حتی میزان در خطر بودن این اطلاعات هستند. اول از همه باید برند سازنده دستگاه NAS مورد استفاده را مد نظر قرار داد. از دیگر مواردی که برای بازیابی اطلاعات NAS نیاز است، شامل موارد زیر می شود:

  • نوع هارد دیسک مورد استفاده در دستگاه های NAS
  • ساختار پیکربندی RAID هارد ها به چه صورت است
  • نوع پیکربندی دستگاه NAS به چه شکل است
  • سیستم عامل مورد استفاده در دستگاه چیست

این اطلاعات مهم ترین مواردی است که برای بازیابی داده های NAS به آن ها نیاز است.

رایج ترین مشکلات سیستم های NAS شامل چه مواردی می شود؟

سیستم های NAS ممکن است دچار مشکلات مختلفی شوند و برای بازیابی اطلاعات NAS، آشنایی با انواع این مشکلات اهمیت دارد. یکی از متداول ترین مشکلات، مشکل اووررایت کردن دستگاه های NAS است. گاهی نیز نوسانات جریان برق برای این دستگاه ها مشکل ساز خواهد شد.

بازسازی ناموفق RAID، خطاهایی که در مدیریت سرور رخ می دهد، خطاهایی که در مدیریت اطلاعات ایجاد می شوند و از بین رفتن متا دیتا ها از مهم ترین عوامل خرابی و بروز مشکل در دستگاه های NAS هستند. تمام این موارد می توانند موجب از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده روی هارد دیسک شده و دردسر ساز شوند.

رایج ترین مشکلات بازیابی اطلاعات NAS

آیا امکان ریکاوری اطلاعات NAS وجود دارد؟

به صورت کلی بازیابی اطلاعات NAS پروسه پیچیده ای است و برای انجام دادن آن باید مهارت و تجربه بالایی داشت. با این وجود در بسیاری از مواقع امکان ریکاوری این اطلاعات وجود دارد. برای این منظور ابتدا باید کاملا با انواع پیکربندی های مبتنی بر RAID و نحوه بازیابی آن ها آشنایی داشت.

این بخش از کار بسیار سخت و پیچیده است و به اسکن کامل تمام هارد دیسک ها نیاز دارد. علاوه بر این از آن جایی که اکثر دستگاه های NAS سیستم عاملی مبتنی بر لینوکس دارند، باید کارشناس مورد نظر با نحوه بازیابی اطلاعات رید مبتنی بر لینوکس نیز آشنایی کافی داشته باشد.

مراحل بازیابی اطلاعات NAS

مراحل ریکاوری اطلاعات NAS به این صورت است که ابتدا تمام اطلاعات مربوط به دستگاه اعم از نوع پیکربندی و … بررسی می شود. سپس باید میزان و نوع مشکل ایجاد شده برای دستگاه را مشخص کرد. در ادامه برای شروع بازیابی اطلاعات NAS باید دستگاه را از برق کشید و درب های آن را باز کرد. مرحله بعدی شامل جدا کردن تمامی هارد دیسک های درون دستگاه NAS و شماره گذاری آن ها می شود.

این کار را باید بر اساس شماره و پیکربندی RAID ها انجام داد و معمولا نیز یک پروسه زمان بر است. سپس باید با استفاده از یک سیستم با کارت کنترلر RAID سازگار با مدل دستگاه NAS، هارد دیسک ها را به سیستم متصل و با یک نرم افزار اختصاصی شروع به اسکن و بازیابی داده های درون آن کرد.

نحوه عملکرد نرم افزار های بازیابی کننده اطلاعات NAS به چه صورت است؟

زمانی که از یک نرم افزار اختصاصی برای بازیابی اطلاعات NAS استفاده می شود، این نرم افزار ها به صورت دقیق به بخش ها و قسمت های مختلف هارد دیسک دسترسی پیدا کرده و آن ها را ریکاوری می کند. ابتدا نرم افزار متادیتا ها را بررسی می کند و در ادامه نیز پیکربندی های RAID را مد نظر قرار می دهد.

در ادامه نیز فایل های سیستم NAS را ریکاوری می کند. گاهی نیز نرم افزار با تهیه ایمیج های سکتور به سکتور از هارد های آرایه از آن ها برای ریکاوری اطلاعات NAS استفاده می کند. نرم افزار های مختلفی ممکن است در این زمینه مورد استفاده قرار بگیرند که از جمله آن ها می توان به نرم افزار Home NAS Recovery و نرم افزار Runtime NAS Data Recovery اشاره کرد.

در صورت نیاز به بازیابی اطلاعات هارد با متخصصین ما در مرکز بازیابی اطلاعات در ارتباط باشید.

Rate this post
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.