بازیابی اطلاعات رم موبایل موضوعی است که احتمالا هر کاربری به دنبال آن در سایت های مختلف جست و جو می کند ؛ زیرا اطلاعات ذخیره شده روی کارت حافظه گوشی می توانند به دلایل مختلفی مانند: فرمت کردن اشتباه دستگاه ، سهل انگاری و عجله داشتن ، خراب شدن فایل و ضربه وارد شدن به کارت ، پاک شده و دیگر قابل دسترس نباشند.
البته روش های مختلفی برای بازیابی اطلاعات رم موبایل وجود دارد که با استفاده از هر کدام آنها می توان مشکل را خیلی سریع برطرف کرد ؛ مخصوصا اگر شما جزو افرادی هستید که زیاد با کامپیوتر و نرم افزارهای مختلف سر و کار داشته اید.
روش های ریکاوری کارت حافظه موبایل
بازیابی اطلاعات رم موبایل توسط کامپیوتر
باید بدانید ، در تمامی نسخه های ویندوز ابزاری وجود دارد که با کمک آن می توانید به بررسی انواع فایل ها ، متا دیتاها و خطاهای موجود در کارت حافظه موبایل بپردازید ؛ این ابزار CHKDKS نام داشته و برای استفاده از آن باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- در قسمت سرچ سیستم خود ، عبارت cmd بنویسید.
- در منوی باز شده بر روی گزینه Run as administrator کلیک کنید.
- حال در کادر مربوطه ، عبارت chkdskX: / f وارد کرده و دکمه enter بزنید.
- اکنون باید کمی صبر کنید تا فرآیند بازیابی اطلاعات رم گوشی شما پایان یابد.( مدت زمانی که باید صبر کنید کاملا به میزان اطلاعات ذخیره شده شما روی رم موبایل بستگی دارد.)
بازیابی اطلاعات رم موبایل توسط نرم افزارهای مخصوص
از دیگر روش های ریکاوری کارت حافظه گوشی ، استفاده از نرم افزارهای مخصوص این کار است. این نرم افزارها اکثر اوقات هم برای سیستم عامل اندروید و هم برای ios کاربرد دارند و همچنین نحوه کارکرد آنها نیز مشابه یکدیگر است. در این مقاله ما مراحل کار با برنامه Disk Drill را برای شما بیان می کنیم.
- برنامه Disk Drill از سایت های معتبر دانلود کنید.
- کارت حافظه گوشی خود را به سیستم وصل کرده و نرم افزار فوق را اجرا کنید.
- کارت حافظه مورد نظر ، انتخاب کرده و روی گزینه Search for lost data کلیک کنید.
- فایل هایی که قصد بازیابی آنها را دارید انتخاب نموده و روی آنها کلیک نمایید.
- روی گزینه Recover در پایین صفحه بزنید.
- مقصد بازیابی یا ذخیره مجدد اطلاعات را در سیستم مشخص نموده و OK بزنید.
- کمی صبر کرده تا فرآیند بازیابی اطلاعات رم موبایل شما تمام شود.
همچنین بهتر است با برخی از بهترین نرم افزارها برای بازیابی اطلاعات رم گوشی نیز آشنا باشید. اسامی این نرم افزارها به صورت زیر هستند:
- Recuva
- EaseUS Data Recovery Wizard
- Stellar Data Recovery
- PhotoRec
نکته : توجه داشته باشید که اکثر برنامه های فوق برای بازیابی اطلاعات کارت حافظه گوشی هم به صورت رایگان و هم پولی هستند ؛ که برای کارایی کامل تر باید نسخه پولی آنها را تهیه کنید.
بازیابی اطلاعات رم موبایل با فرآیند Chip-Off
فرآیند Chip-Off شامل مراحل جدا کردن تراشه حافظه گوشی از برد منطقی آن به منظور خواندن مستقیم داده ها ، می شود. این روش یکی دیگر از راه های بازیابی کارت حافظه موبایل بوده و بیشتر در زمان هایی کاربرد دارد که به دستگاه یا رم آن ضربه وارد شده باشد. این روش بر روی تمام گوشی ها قابل استفاده بوده و برای انجام آن باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- قاب موبایل مورد نظر ، باز کرده و تراشه حافظه آن را پیدا کنید.
- دستگاه PCB از قبل داغ کنید.
- تراشه حافظه را با کمک هوای داغ ، جدا کنید.
- حال تراشه حافظه را با آهن لحیم کاری ، فلاکس و الکل به خوبی تمیز نمایید.
- تراشه فوق ، در سوکت ریدر قرار دهید.
- حال اطلاعات ذخیره شده روی تراشه حافظه را توسط نرم افزارهای WinHex و SQLiteBrowser استخراج کنید.
نکته: بدیهی است که انجام این روش بازیابی اطلاعات رم گوشی باید توسط یک فرد متخصص انجام گیرد؛ بنابراین به هیچ عنوان خودتان برای انجام چنین کار حساسی اقدام نکنید.
بازیابی اطلاعات رم موبایل با ساخت درایو جدید
گاهی مشکل پاک شدن و یا خوانده نشدن اطلاعات کارت حافظه شما می تواند خیلی ساده تر از موارد فوق باشد ؛ به عبارتی دیگر گاهی برای بازیابی اطلاعات رم گوشی کافیست یک درایو جدید در سیستم خود اجرا کنید تا مشکل برطرف شود. برای انجام این کار نیز باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- در قسمت سرچ باکس سیستم خود عبارت disk management بنویسید.
- روی گزینه Create and format hard disk partitions کلیک نمایید.
- روی نام کارت حافظه مورد نظر کلیک راست نموده و گزینه Change Drive Letter and Path انتخاب نمایید.
- حال با انتخاب Change باید یک نام جدید روی درایو مورد نظر گذاشته و OK بزنید.
- اکنون می توانید به اطلاعات ذخیره شده روی کارت حافظه موبایل خود دسترسی داشته باشید.
دلایل از دست دادن اطلاعات در کارت حافظه گوشی
از دست دادن اطلاعات در کارت حافظه گوشی میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد که درک آنها به شما کمک میکند تا از دادههای خود بهتر محافظت کنید. یکی از علل شایع آسیب دیدن کارت حافظه، آسیب فیزیکی است؛ افتادن گوشی، قرار گرفتن در معرض آب یا دماهای شدید میتواند منجر به از دست رفتن اطلاعات شود. علاوه بر این، حذف یا فرمت تصادفی فایلها نیز یکی از دلایل رایج از دست رفتن دادههاست.
خطاهای سیستم فایل نیز میتوانند باعث شوند که دادهها از دسترس خارج شده و یا آسیب ببینند. همچنین، ویروسها و بدافزارها میتوانند کارت حافظه را آلوده کرده و باعث از دست رفتن اطلاعات یا رمزگذاری آنها شوند. مشکلات نرمافزاری، مانند بهروزرسانیهای ناقص یا برنامههای ناسازگار، نیز میتواند باعث خرابی دادهها شود. درک این علل و پیشگیری از آنها میتواند به شما در حفاظت بهتر از اطلاعاتتان کمک کند.
همچنین بخوانید 👈 تعمیر موبایل اپل تهران 👉
فرآیند بازیابی اطلاعات رم چقدر طول میکشد؟
مدتزمان مورد نیاز برای بازیابی اطلاعات از رم گوشی به عوامل مختلفی بستگی دارد. ظرفیت کارت حافظه، میزان آسیبدیدگی دادهها، روش حذف اطلاعات و نوع نرمافزار بازیابی همگی در سرعت این فرآیند تأثیرگذار هستند. اگر فایلها بهطور عادی حذف شده باشند، بازیابی معمولاً سریعتر انجام میشود، اما در مواردی که رم دچار خرابی فیزیکی یا آسیبهای جدی نرمافزاری شده باشد، روند ریکاوری ممکن است ساعتها طول بکشد. همچنین، استفاده از نرمافزارهای پیشرفتهتر با الگوریتمهای دقیقتر میتواند به شناسایی و بازگردانی بهتر اطلاعات کمک کند. بهطور کلی، بازیابی اطلاعات از رم میتواند بسته به شرایط از چند دقیقه تا چند ساعت زمان ببرد.