هارد هیبریدی از ترکیب هارد های دیسک سخت (Hard Disk Drive) و حافظه های SSD (Solid State Drive) ساخته می شوند. در کل خواستگاه اصلی این نوع از حافظه ا، لپ تاپ ها و یا کامپیوترهای قابل حملی است که قابلیت نصب دو حافظه مجزا را به علت کمبود فضا ندارند. نام دیگر این نوع از حافظه ها، حافظه های SSHD است که در مشخصات فنی لپ تاپ ها به چشم می خورند و توسط درایو SSHD کنترل می شود. حافظه Seagate SSHD مثالی از این نوع هارد است. نوع دیگری از این حافظه های SSD، حافظه Dual Drive Hybrid است که در آن دو هارد مجزا، SSD و HDD در کنار هم قرار میگیرند. در این نوع از حافظه، کنترل توسط سیستم عامل انجام می شود. Apple Fusion Drive نوعی از این هارد است.
مزایای استفاده از هارد هیبریدی
بزرگترین ویژگی هاردهای هیبریدی این است که شما در این نوع از حافظه به ویژگی های هر دو نوع حافظه موجود در بازار دسترسی دارید. شما می توانید در این نوع از سیستم ها به سرعت حافظه های SSD برای سیستم عامل و اجرای سریع برنامه ها و ظرفیت بالای هارد های دیسک سخت (هر چند با سرعت کمتر) برای ذخیره فایل های بزرگ و انبوهی از اطلاعات دسترسی داشته باشید.
ضمن اینکه در این نوع از حافظه ها به علت استفاده ترکیبی، نیاز شما به فضا کمتر شده و در نتیجه در لپ تاپ ها شما به سرعت و حجم بالای حافظه به صورت همزمان دسترسی دارید. مزیت دیگر این نوع هارد دسترسی سریع به اطلاعات است. حافظه SSD در هارد های هیبریدی به عنوان یک کش (Cash) عمل می کند و سرعت دسترسی به فایل ها را افزایش می دهد. از طرفی دیگر این نوع از هارد های هیبریدی قیمتی ارزان تر از هارد های SSD دارند.
معایب Hybrid HDD
البته در نظر داشته باشید که تحت هر شرایطی سرعت حافظه های SSHD از حافظه های SSD کمتر است و همچنین میزان حافظه هارد HDD نیز از هارد های HDD معمول کمتر است. از طرف دیگر در صورت خرابی بخش SSD، کل هارد از کار می افتد. علاوه بر این فرایند بازیابی اطلاعات در حافظه های SSD از موفقیت کمتری برخوردار است. برای افزایش احتمال بازیابی اطلاعات باید هر دو بخش هارد هیبریدی به خوبی کار کنند.
حرف آخر
شاید خرید هارد هیبریدی یا SSHD برای سیستم های دسکتاپ که در آن فضای کافی برای نصب هارد SSD و HDD مجزا وجود دارد، گزینه مناسبی نباشد، و با توجه به کاهش قیمت حافظه های SSD و افزایش ظرفیت آنها در سال های اخیر، به نظر می رسد تنها مخاطبین هارد هیبریدی کاربران لپ تاپ هایی باشند که به صورت پیشفرض از این نوع از حافظه بهره می برند. با توجه به مزایا و معایب بیان شده در این نوع از حافظه ها، و کاهش احتمال بازیابی موفق اطلاعات در صورت خرابی کنترلر SSHD تهیه نسخه بکاپ از اطلاعات حساس با تاکید بیشتری توصیه می شود.