معمولاً بازیابی اسناد PDF هنگامی ضرورت پیدا می کند که فایل ها به دلایلی مانند خرابی هارد، قطع شدن ناگهانی سیستم و… آسیب دیده باشند. در این حالت نرم افزارهایی مانند Adobe Reader در نمایش محتوا ناتوان عمل می کنند، بنابراین با پیغام عدم دسترسی به سند مواجه خواهید شد. همچنین ممکن است فایل PDF خود را به طور تصادفی یا عمدی حذف کرده باشید. حال اگر سند متنی مورد نظر حساس پر اهمیت باشد، بدون شک نیازمند بازیابی اطلاعات هستید. در ادامه راه کارهایی را به شما خواهیم آموخت که در زمینه بازیابی فایل پی دی اف در موبایل و کامپیوتر مفید واقع می شوند.
روش های بازیابی اسناد PDF
در صورت حذف فایل متنی یا خراب شدن آن بلافاصله فعالیت خود را متوقف کنید و از انجام کارهایی مانند overwrite بپرهیزید. زیرا هرگونه اقدام ناشیانه پس از حذف اطلاعات باعث می شود که شانس برگرداندن و بازیابی اسناد PDF را از دست بدهید. این موضوع در مورد بازیابی دفترچه تلفن موبایل و سایر داده ها نیز صدق می کند. در چنین شرایطی تنها مجاز هستید با استفاده از روش های زیر نسبت به برگرداندن سند متنی اقدام نمایید:
بازیابی اسناد پی دی اف با استفاده از نسخه بکاپ
چنانچه از درایوها و فایل های خود مرتباً بکاپ بگیرید، دیگر هیچ دغدغه ای بابت بازیابی اسناد پی دی اف نخواهید داشت. به این منظور می توانید اطلاعات مدنظر خود را روی حافظه های جانبی مانند فلش مموری، هارد اکسترنال و… ذخیره کنید. چنین کاری موجب می شود که در مواقع لزوم به سرعت و سهولت بتوانید سند متنی از دست رفته را برگردانید. استفاده از سرویس های ابری نیز در زمینه ریکاوری اطلاعاتی مانند اسناد معیوب، بازیابی شماره های پاک شده و… بسیار کمک کننده هستند. اما اگر از قبل اقدام به تهیه نسخه پشتیبان نکرده اید، به سراغ روش های بعدی بروید.
ریکاوری فایل PDF از طریق بررسی سطل آشغال ویندوز
کلیه داده هایی که از روی سیستم کامپیوتری شما حذف می شوند، به بخش Recycle Bin انتقال می یابند. لذا ترفند کاربردی دیگر جهت بازیابی اسناد PDF این است که سطل آشغال ویندوز را مورد بررسی قرار دهید. اگر پس از ارزیابی سطل زباله توانستید فایل متنی را پیدا کنید، برای برگرداندن آن روی آیکون مربوط به Recycle Bin کلیک راست نمایید. سپس از بین آیتم های ظاهر شده Restore را برگزینید تا فایل مورد نظر به محل اصلی خود برگردد.
اگر متوجه شدید که سند متنی از سطل آشغال نیز حذف شده، ریکاوری آن از عهده شما خارج است. در چنین شرایطی باید برای برگرداندن داده ها از متخصصان نمایندگی بازیابی اطلاعات کمک بگیرید. توجه داشته باشید که یکی از دلایل از دست رفتن اسناد خرابی هارد است. لذا در صورت نیاز به تعمیر هارد نیز می توانید روی دانش فنی کارشناسان زبده این مجموعه حساب کنید.
ریکاوری اسناد پی دی اف از طریق File History
روش دیگر برای ریکاوری اسناد پی دی اف این است که از طریق بخش File History محتوای مورد نظر را به نسخه پیشین آن برگردانید. البته توجه داشته باشید که روش مذکور زمانی کاربردی خواهد بود که ویژگی File History را از قبل فعال کرده باشید. در این راه کار جهت بازیابی اسناد PDF لازم است به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید:
- نخست روی درایو یا پوشه ای که می خواهید آن را به نسخه قبلی برگردانید، کلیک راست نمایید.
- از لیست ظاهر شده عبارت Properties را برگزینید، سپس روی گزینه Previous Version کلیک کنید.
- اکنون پوشه ای را انتخاب نمایید که سند پی دی اف پاک شده را در آن ذخیره کرده بودید، حالا روی Restore بزنید.
بازیابی اطلاعات از اسناد PDF به کمک برنامه های ثالث
چنانچه روش های فوق جوابگو نبود، برای بازیابی اطلاعات از اسناد PDF به سراغ نرم افزارهای جانبی بروید. از جمله بهترین این ابزارها می توان به kernel for Windows Data Recovery Software اشاره نمود که توانایی بالایی در برگرداندن داده ها دارد. برای کار با این نرم افزار حرفه ای باید مراحل زیر را دنبال کنید:
نصب و راه اندازی برنامه ریکاوری
ابتدا برنامه kernel for Windows Data Recovery Software را از یک منبع معتبر دریافت کرده و روی سیستم خود نصب نمایید.
اسکن درایو یا پوشه مورد نظر
پس از اجرای نرم افزار برای بازیابی اسناد PDF یکی از حالات اسکن مانند Quick Scan را برگزینید. حالا باید درایوی را انتخاب کنید قصد دارید اطلاعات آن را برگردانید، سپس روی گزینه Next بزنید. در این مرحله برنامه kernel for Windows Data Recovery Software فایل های از دست رفته را اسکن می کند. در صورتی که بخواهید فرآیند پیمایش داده ها متوقف شود، کافی است روی دکمه stop بزنید.
پس از این که عملیات به پایان رسید، چنانچه محتوای مد نظر خود را پیدا نکرده باشید، می توانید حالت اسکن را تغییر دهید. مثلا این امکان را دارید که از بین موارد موجود حالت File Trace را برگزینید تا برنامه یک بار دیگر پروسه اسکن را از سر بگیرد.
برگرداندن سند متنی
در مرحله بعد پیش نمایشی از اطلاعات ریکاوری شده در دسترس شما قرار می گیرد. بنابراین باید به نوبت روی فایل ها کلیک کرده و محتویات هر یک را چک کنید. اگر داده های برگردانده شده مطابق با انتظارات شما هستند، جهت بازیابی اسناد PDF گزینه Recover را انتخاب نمایید. سپس در پنجره بعدی تنظیمات مربوط به ریکاوری فایل ها را با توجه به نیاز خود اعمال کنید و نهایتاً روی دکمه OK بزنید.
تعیین محل ذخیره سازی فایل پی دی اف
در گام چهارم مسیر ذخیره سازی فایل پی دی اف را تعیین کرده و مجدداً روی دکمه OK کلیک کنید.
تکمیل مراحل ریکاوری سند
منتظر بمانید تا فرآیند بازیابی فایل PDF به اتمام برسد و نهایتاً گزینه OK را انتخاب نمایید.
نحوه بازیابی فایل پی دی اف در اندروید
نرم افزاری که برای بازیابی فایل پی دی اف در اندروید پیشنهاد می دهیم، Tenorshare Android Data Recovery Pro است. جهت برگرداندن اطلاعات از طریق این برنامه باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
- ابتدا نرم افزار Tenorshare Android Data Recovery Pro را دانلود کرده و روی لپ تاپ یا رایانه رومیزی خود نصب نمایید.
- از طریق کابل مخصوص تلفن هوشمندتان را به سیستم اتصال دهید، سپس روی گزینه Start کلیک کنید.
- حالا عبارت Deep Recovery را برگزینید. البته توجه داشته باشید که این نوع اسکن زمان زیادی را می طلبد. به همین دلیل بهتر است برای صرفه جویی در وقت خود و بازیابی اسناد PDF گزینه Document را انتخاب کنید و روی دکمه Scan بزنید.
- بعد از اتمام پروسه اسکن فهرستی از فایل ها نمایش داده می شود. شما باید محتوای متنی مورد نظرتان را انتخاب نموده و آن را در کامپیوتر ذخیره نمایید. نهایتاً می توانید فایل پی دی اف را به موبایل خود انتقال دهید.
مقالات بیشتر