امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی ، کیفیت ویدیوها , عکس ها و هر نوع داده یا سند دیگری افزایش پیدا کرده در نتیجه حجم آنها نیز بالاتر رفته است. یعنی اگر شما یک لپ تاپ یا کامپیوتر قدیمی دارید دیر یا زود متوجه می شوید که باید سیستم خود را ارتقا دهید. اغلب اوقات در چنین شرایطی کاربران از ما می پرسند ، هارد درایو هیبریدی یا SSD کدام بهتر است؟ در پاسخ باید ویژگی های هر کدام را مطرح کنیم.
به عبارتی دیگر هر کدام از این هاردها دارای ویژگی های خاص خود از لحاظ سرعت خوانش اطلاعات ، مقاومت، سهولت هنگام استفاده ، طول عمر و قیمت هستند. البته تمامی این موارد بر اساس ساختار آنها تعیین می شوند پس اگر می خواهید بدانید هارد SSHD یا SDD باید به توضیحاتی که در ادامه گفته می شود، توجه نمایید. تعمیر هارد در سریع ترین زمان و با بالاترین کیفیت انجام می شود.
ساختار هارد درایو SSD
- نام این نوع حافظه مخفف شده عبارت Solid State Drive است. یعنی مدل مورد نظر با نام درایو حالت جامد نیز شناخته می شود ؛ درست همانند درایوهای USB ولی با حجم بسیار بیشتر.
- هارد SSD در اندازه های مختلف و البته استاندارد 1.8 ، 2.5 و 3.5 اینچ وارد بازار می شوند.
- این دیسک ها هیچ قسمت مکانیکی ندارند و داده ها در مدارها ذخیره می شوند. یعنی این هارد داده ها را بدون نیاز به برق ثابت ، درون خود حفظ می کند. البته به همین علت هم در مقابل لرزش و شوک مقاومت دارند. حال که با ساختار این مدل آشنا شدید جهت اینکه بدانید هارد درایو هیبریدی یا SSD باید با عملکرد آن نیز آشنا شوید.
نحوه عملکرد هارد درایو SSD
خواندن و نوشتن اطلاعات در این مدل هارد کاملا الکترونیکی انجام می گیرد به همین علت هم سرعت آن بسیار بالاست. یعنی تاخیر جهت دسترسی به یک فایل بسیار کم خواهد بود و از این رو سیستم عامل و نرم افزارهای مختلف روی اس اس دی بسیار سریع اجرا می شوند. در هر صورت هارد SSD از HDD عملکرد خیلی بهتری دارد اما برای رسیدن به یک نتیجه عالی ما نیاز داریم آن را با مدل جدیدتر مقایسه کنیم و این سوال را پاسخ دهیم که هارد درایو هیبریدی یا SSD کدام بهتر است؟
ساختار هارد درایو هیبریدی
- نام این نوع حافظه مخفف شده عبارت Solid State Hybrid Drive است.
- این هارد از دیسک های مکانیکی معمولی و دیسک های حالت جامد SSD ساخته شده ، یعنی در ساختار آن هم فناوری دیسک های سنتی HDD و هم فناوری دیسک های SSD به کار می رود.
- بر روی هارد SSHD یک memory manager وجود دارد که از طریق آن می توان اطلاعات مهم تر را به حافظه فلش NAND منتقل کرد. حال برای اینکه به پاسخ کامل تری در مقایسه هارد درایو هیبریدی و SSD برسید بهتر است با نحوه عملکرد این مدل ( یعنی SSHD ) نیز آشنا شوید.
نحوه عملکرد هارد درایو SSHD
همانطور که گفته شد در این مدل می توان داده های مهم تر و پرکاربرد را روی فلشNAND ذخیره کرد تا خیلی سریع بتوانیم به آنها دسترسی داشته باشیم. چنین امری توسط صفحه فلزی-مغناطیسی به کار رفته شده در هارد و یک سوزن مغناطیسی انجام می گیرد. باید گفت ، ابتدا که این هارد را روی سیستم خود نصب می کنیم شاید تفاوتی احساس نکنید اما به مرور متوجه عملکرد فوق العاده آن خواهید شد.
طبق توضیحات فوق با نحوه عملکرد این مدل نیز آشنا شدید حال برای اینکه بدانید هارد درایو هیبریدی یا SSD، کدام بهتر است؟ مزایا و معایب هر کدام را برای شما مطرح می کنیم.
مزایای هارد SSD
- چون قطعه مکانیکی در آن قرار ندارد پس احتمال آسیب فیزیکی نیز کاهش می یابد.
- سرعت بالا
- مصرف پایین برق
- بازنویسی نشدن اطلاعات روی آن
معایب هارد SSD
- فضای حافظه کم
- دشواری از لحاظ یافتن نوع خوب آن در بازار
- طول عمر کوتاه تر
- قیمت بالاتر ( البته چنین موردی در پاسخ به این سوال که هارد درایو هیبریدی یا SSD ، کدام بهتر است؟ شاید توجه کاربران را به خود جلب کند و آنها گمان کنند ، حتما مدل اس اس دی برتری دارد به هیبریدی در صورتی که این یک مورد نشان دهنده برتری نیست و علاوه بر آن هنگام خرید باید به نیاز خودتان نیز توجه داشته باشید.)
مزایای هارد SSHD
- این مدل برای استفاده طولانی مدت نسبت به SSD عملکرد بهتری دارد. ( این یک مورد مهم در پاسخ به سوال هارد درایو هیبریدی یا SSD ،کدام بهتر است؟ محسوب می شود. زیرا اکثر افراد بعد ارتقا سیستم دیگر تمایلی ندارند تا مجدد هزینه اضافی جهت تعویض یا تعمیر این بخش انجام دهند. )
- چرخش کمتر
- کاربر خیلی راحت و سریع به اطلاعات مهم خود دسترسی پیدا می کند.
- طول عمر بالاتر
- قیمت آن مقرون به صرفه است.
معایب هارد SSHD
این هارد چون قسمت مکانیکی هم دارد بنابراین نسبت به ضربه حساس تر است. یعنی از سیستم خود که دارای چنین هاردی بوده باید بیشتر در مقابل عوامل بیرونی مراقبت کنید.
مقالات بیشتر