هارد اکسترنال همانند هاردهای داخلی، محلی برای ذخیره سازی اطلاعات هستند با این تفاوت که پورتهای هارد اینترنال به شکلی هستند که تنها به مادربرد متصل می شوند اما هارد اکسترنال از طریق USB و در برخی مدل ها از طریق ارتباطات بی سیم به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل می شوند. این نوع هارد امروزه کاربرد زیادی در بین کاربران دستگاههای مختلف پیدا کرده است. بک آپ گرفتن از کامپیوتر و لپ تاپ، انتقال فیلم، عکس، فایل صوتی و اسناد از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر، همه از قابلیت هایی است که از طریق هارد اکسترنال صورت می گیرد.
با این حال، همیشه این دستگاه به طرز صحیحی عمل نمی کند و گاهی با مشکلاتی مواجه می شود. این مشکلات ممکن است باعث کندی عملکرد آن شود و یا اینکه هارد را بلا استفاده کند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و با استفاده از دستگاه های ویژه امکان تعمیر هارد EXTERNAL وجود دارد و می توان بسیاری از مشکلات آن را برطرف کرد. هاردها معمولاً در اثر ضربه خوردن، نوسان برق، متصل کردن به سیستم های ویروسی و اتصال نامناسب با دستگاه، دچار آسیب و مشکل شده و نیاز به تعمیر پیدا می کنند. در ادامه برخی از موارد تعمیر هارد اکسترنال را بررسی می کنیم.
تعمیر بدسکتوری هارد اکسترنال
یکی از مشکلات رایج هاردها چه از نوع اکسترنال و چه از نوع اینترنال، بدسکتور شدن آنها است. بدسکتور شدن در دو نوع فیزیکی و نرم افزاری اتفاق میافتد. بدسکتور فیزیکی و یا سخت به کلاستوری از فضای هارد دیسک گفته میشود که در اثر عوامل فیزیکی آسیب دیده باشد. معمولاً در صورتی که هارد دچار بدسکتوری نرم افزاری شده باشد در این صورت به راحتی قابل تعمیر می باشد.
اما بدسکتوری فیزیکی فرآیند تعمیر آن را دشوار می کند به طوری که در برخی مواقع امکان تعمیر آن وجود ندارد. بدسکتور فیزیکی موجب آسیب دیدن قسمت های سخت افزاری مانند هد می شود که در بسیاری از مواقع امکان تعمیر هارد اکسترنال در چنین شرایطی وجود ندارد. بدسکتور شدن در اثر ضربه به هارد و یا استفاده زیاد و نوشته شدن اطلاعات به وجود می آید.
تعمیر برد هارد اکسترنال
هارد دارای یک برد الکترونیکی است که فرآیند نقل و انتقال اطلاعات را به دیگر اجزای هارد برعهده دارد. این بخش از هارد ممکن است در اثر نوسان برق و یا داغ شدن دستگاه دچار مشکل شود. در بعضی از مواقع مشاهده می شود که هارد اکسترنال را به تلویزیون های LED و LCD وصل می کنند و بعد از آن دیگر اطلاعات قابل مشاهده نیست.
این امر به احتمال زیاد از خرابی برد هارد نشأت می گیرد. خرابی برد یکی از مشکلاتی است که امکان تعمیر هارد اکسترنال در آن وجود دارد. در واحدهای تخصصی مرکز بازیابی اطلاعات چنانچه امکان تعمیر برد وجود داشته باشد آن را تعمیر می کنند در غیر این صورت برای رفع مشکل هارد، برد تعویض می شود.
عدم شناسایی و تعمیر هارد اکسترنال
از جمله مشکلاتی که کاربران زیادی در خصوص هارد اکسترنال با آن مواجه می شوند، شناسایی نشدن هارد است. چنانچه هارد روشن می شود و صدای غیر متعارفی از خود بروز نمی دهد اما در سیستم یا disk management سیستم یا لپ تاپ شما شناسایی نمی شود، در این صورت باید برای رفع این مشکل به متخصص مربوطه مراجعه کنید.
البته قبل از این کار باید اتصالات را بررسی کرده و هارد را بر روی یک سیستم دیگر امتحان کنید. چنانچه همچنان این مشکل پابرجا باشد در این صورت باید برای تعمیر هارد اکسترنال به مرکز بازیابی اطلاعات مراجعه کنید. در اینجا هارد مورد بررسی قرار گرفته و پس از شناسایی مشکل، آن را تعمیر می کنند.
نمایندگی تعمیرات هارد
تعمیر هارد اکسترنال و بازیابی اطلاعات آن، از تخصص های این مرکز می باشد. کارشناسان این مرکز با گذراندن دوره های تخصصی تعمیر هارد قادرند تمامی مشکلات انواع هارد اکسترنال و اینترنال از جمله هارد توشیبا، اچ پی، ای دیتا، هیتاچی و غیره را شناسایی و برطرف کنند. این مرکز مجهزترین و پیشرفته ترین دستگاه های تعمیرات تخصصی هارد را در اختیار داشته که کمتر مرکز تعمیراتی از آنها برخوردار می باشد. چنانچه با مشکلاتی در هارد خود مواجه شده اید کافی است به یکی از شعب این نمایندگی در تهران مراجعه کنید. کارشناسان در سریع ترین زمان ممکن به درخواست شما رسیدگی کرده و مشکل هارد شما را برطرف می نمایند.