اشتراک گذاری هارد اکسترنال در شبکه این امکان را برای شما فراهم می کند که به تمام داده های ذخیره شده در آن دسترسی داشته باشید، بدون این که درایو همراهتان باشد. با این اقدام فرقی نمی کند که در کجای منزل یا محل کار خود باشید، در هر صورت تمام اطلاعات روی حافظه در دسترس شما خواهند بود. به طور کلی دو روش اصلی به این منظور وجود دارد که در ادامه مقاله از مرکز تعمیر هارد بیان می شوند.
اشتراک گذاری هارد اکسترنال در شبکه از طریق کامپیوتر
برای اشتراک گذاری هارد اکسترنال در شبکه ابتدا باید درایو مورد نظر را به یک لپ تاپ یا کامپیوتر pc متصل کرده و سپس مراحل زیر را انجام دهید:
اینو بخون حتما به کارت میاد : رفع مشکل ویروسی شدن هارد اکسترنال
گام اول
پس از این که هارد اکسترنال را به رایانه اتصال دادید، از منوی استارت عبارتComputer Management را جستجو کنید. سپس روی گزینه Disk Management کلیک نمایید و بعد روی Storage بزنید.
چنانچه کامپیوتر دارای پورت USB 3.0 است، توصیه می شود که هارد را به این درگاه متصل نمایید. اما در صورتی که هارد را به تازگی خریده اید، برای اتصال آن به رایانه ابتدا از طریق منوی استارتComputer Management را سرچ کنید. سپس از منوی نشان داده شده آیتم Disk Management و بعد از آن Storage را برگزینید.
سپس باید هارد را بیابید، توجه داشته باشید در بخشی که با اسم Unallocated دیده می شود، فضای ذخیره سازی مشخص شده است. راست کلیک کرده و آیتم New Simple Volume را انتخاب نمایید. مراحل پیش رو را ادامه دهید و اسمی را برای هارد برگزینید. نکته مهم این است که حتما فایل سیستم درایو را روی حالت NTFS تنظیم کنید. اکنون سیستم می تواند به هارد جدید دسترسی داشته باشد.
گام دوم
مرحله بعدی برای اشتراک گذاری هارد اکسترنال در شبکه این است پس از شناساندن درایو به سیستم روی آن راست کلیک نمایید و از منوی ظاهر شده روی گزینه Give Access to بزنید. پس از آن آیتم dvanced sharing را انتخاب کنید تا به پنجره بعدی هدایت شوید. در این پنجره رویAdvanced Sharing کلیک نمایید و بعد تیک آیتم Share this folder را بزنید. حال باید نامی را برای پوشه مورد نظر بنویسید.
گام سوم
در این مرحله باید فایل اکسپلور به اشتراک گذاشته شده را اجرا نمایید. نکته مهم این است که هر دو کامپیوتر از طریق یک Microsoft ID وارد شده باشند. اگر نتوانستید فولدر به اشتراک گذاشته شده را در رایانه دیگر مشاهده کنید، باید روی نوار آدرس پوشه عبارت “\\” را بنویسید و به دنبال آن نام رایانه اول را وارد نمایید. این کار باعث می شود که بتوانید به قسمت اشتراک گذاری دسترسی داشته باشید.
گام چهارم
در این گام برای اشتراک گذاری هارد اکسترنال در شبکه باید پس از ورود به بخش اشتراک گذاری روی نام سیستم راست کلیک کنید. سپس آیتم Map network drive را برگزینید تا هارد درایو در رایانه دوم هم رویت شود. البته این روش زمانی کاربرد دارد که هر دو کامپیوتر از طریق یک اکانت یکسان وارد شده باشند. اگر این کار انجام نشده است، باید مراحل زیر را طی کنید:
- وارد Control Panel رایانه شوید.
- گزینه Network and Sharing Center را در کنترل پنل انتخاب نمایید.
- روی بخش Change Advanced Sharing Settings کلیک کنید.
در قسمت All Networks آیتم password protected sharing را غیر فعال نمایید. اکنون همه کاربران می توانند به اطلاعات هارد اکسترنال دسترسی داشته باشند.
اطلاعات هاردت و ناخواسته پاک کردی؟ نگران نباش مرکز بازیابی اطلاعات در کنار شماست تا در کوتاهترین زمان ممکن با جدیدترین تجهیزات و متدها اطلاعات هاردتون رو بازیابی کنه! 😉
روش دوم
اشتراک گذاری هارد در شبکه از طریق مودم
راه کار دیگر برای اشتراک گذاری هارد اکسترنال در شبکه استفاده از مودم است. به این صورت که حافظه جانبی توسط مودم به شبکه اتصال داده می شود تا پس از انجام این عملیات درایو مورد نظر عملکردی مانند هارد وایرلس پیدا کند. خوشبختانه امروزه همه مودم های جدید مجهز به پورت USB هستند، بنابراین پس از اتصال هارد آن را به سرعت شناسایی می نمایند.
برای اشتراک گذاری هارد باید به کمک مرورگر وارد بخش تنظیمات شوید و پیکربندی های مورد نظر خود را اعمال نمایید. برای همه روترهای جدید قابلیت اشتراک گذاری فایل ها تعریف شده است، اما ممکن است که هر کدام از مودم ها با هاردهایی دارای ظرفیت متفاوت، سازگار باشند.
در هارد دیسک هایی که مجهز به پورت شبکه هستند، می توانید به جای درگاه USB از پورتLAN نیز استفاده کنید و از طریق این پورت دستگاه را به مودم اتصال دهید. پس از اتمام اشتراک گذاری روتر به تمام دیتاها از طریق مرورگر دسترسی خواهد داشت.