تعویض هارد HDD لپ تاپ با SSD یکی از بهترین راههایی است که برای افزایش سرعت سیستم و ارتقاء آن وجود دارد. لپ تاپ پس از مدتی استفاده کارایی خود را تا حدی از دست میدهد و دچار کندی در سرعت میگردد. در این مقاله قصد داریم که شما را با ارتقاء سیستم که موجب بهبود عملکرد لپ تاپهای قدیمی میشود، آشنا کنیم. قبل از هر چیز لازم است که با SSD آشنا شوید، بنابراین ابتدا این مورد را بررسی میکنیم.
SSD چیست؟
وظیفه SSD ذخیره سازی اطلاعات است، حتی در صورتی که برق قطع شود، SSD به خوبی عملیات ذخیره سازی اطلاعات سیستم را انجام میدهد. SDD کار ذخیره سازی را به شکل الکترونیکی انجام داده و از سرعت بسیار بالایی برخوردار است.
به طور کلی ویژگیهای منحصر بهفرد SSD عبارتند از:
- وزن سبک دارد.
- میزان مصرف انرژی آن کم است.
- در برابر لرزش و ضربه مقاوم است.
- گرماي کمتر ایجاد میکند.
- بیصدا است.
- در برابر سرما و گرما مقاومت بسیار مطلوبی دارد.
انتخاب SSD مناسب
قبل از تعویض هارد HDD لپ تاپ با SSD باید یک SSD مناسب انتخاب کنید. برای این کار مدل لپ تاپ خود را در گوگل جستجو کنید، تا بدانید که دستگاه از کدام انواع SSD پشتیبانی میکند. این کار باعث میشود که در هزینه شما صرفه جویی شود، چون ممکن است اقدام به خرید SSD کنید و بعد متوجه شوید که با سیستم شما سازگار نیست.
پشتیبان گرفتن از اطلاعات
پس از تعویض هارد HDD لپ تاپ با SSD دیگر نمیتوانید، به اطلاعات قبلی خود دسترسی داشته باشید. از اینرو بهتر است که قبل از هرکاری از اطلاعات سیستم خود یک بکاپ تهیه کنید. به این منظور بهتر است که از فضای ذخیره سازی ابری استفاده کنید، البته میتوانید حافظه USB و یا هارد اکسترنال را نیز برای ذخیره اطلاعات مورد استفاده قرار دهید.
پس از اینکه موفق شدید، SSD را بر روی سیستم خود نصب کنید، آنگاه هارد لپ تاپ را به کمک آداپتور و از طریق USB به دستگاه خود متصل کرده و تمامی اطلاعات موجود را به حافظه جدید انتقال دهید.
نحوه ارتقاء HDD به SSD در لپ تاپ
نحوه ارتقاء HDD به SSD در لپ تاپ، بسیار ساده است و وقت کمی صرف میکند. برای تعویض هارد HDD لپ تاپ با SSD باید یکسری مراحل را طی کنید که به شرح ذیل است:
- مرحله اول:
نخست لپ تاپ را خاموش کرده و دستگاه را برگردانید.
- مرحله دوم:
باطری لپ تاپ را بیرون بیاورید.
- مرحله سوم:
هارد دیسک دستگاه در درون محفظهای قرار گرفته است. پیچهای این محفظه را باز کرده و درپوش هارد دیسک را بردارید.
- مرحله چهارم:
بعد از اینکه درپوش محافظ هارد دیسک را برداشتید، باید دقت کنید که آن را به یکباره بیرون نکشید. در قسمت انتها و سمت راست هارد دیسک پیچی وجود دارد که ابتدا باید نسبت به باز کردن آن اقدام کنید، سپس هارد دیسک را خارج نمائید.
- مرحله پنجم:
بر روی هارد محافظی تعبیه شده است که وظیفه دارد، مانع از ایجاد میدان مغناطیسی گردد. این محافظ توسط پیچهایی به پشت هارد متصل شده است. کار شما در این مرحله این است که این پیچها را باز کنید.
- مرحله ششم:
محافظ را به کمک پیچ به SSD متصل کرده و SSD را در محلی که HDD در آن قرار داشت، بگذارید. اکنون میتوانید، پیچی که در انتها و سمت راست قرار داشت را ببندید.
- مرحله هفتم:
درپوش را در روی محفظه نگهداری SSD قرار داده و پیچهای آن را ببندید.
- مرحله هشتم:
باطری لپ تاپ را سر جای خود بگذارید و دستگاه را روشن کنید. حال میتوانید از سرعت فوقالعاده زیاد SSD بهره ببرید.
پس از ارتقاء سیستم به ssd چه اتفاقی میافتد؟
پس از تعویض هارد HDD لپ تاپ با SSD شاهد سرعت بینظیر و فوقالعاده در سیستم خود خواهید بود. در سیستمهای قدیمی بالا آمدن ویندوز کاری زمانبر است، اما با ارتقاء سیستم این کار ظرف چند ثانیه صورت میپذیرد.
مزیت دیگر ارتقاء سیستم این است که هزینه زیادی به شما تحمیل نمیشود. قیمت لپ تاپ امروزه بسیار گران است و اگر بخواهید، یک دستگاه جدید بخرید، متحمل هزینه بسیاری میشوید. تعویض هارد HDD لپ تاپ با SSD راهکار مناسبی است که ضمن بالا بردن سرعت سیستم، بسیار ارزانتر تمام میشود.