اگر قصد بازیابی اطلاعات کامپیوتر خود را دارید، پیش از اقدام به این کار، مطالب درج شده در مقالهی پیش رو را مطالعه نمایید. در این مقاله برآنیم تا ضمن بررسی علل از دست رفتن اطلاعات، شیوههای رایج برای بازیابی اطلاعات و برترین روش موجود برای این کار را بررسی نماییم. پیش از پرداختن به این موارد، ذکر چند نکته ضروری به نظر میرسد. نکته نخست آنکه در بازیابی اطلاعات کامپیوتر، اقدام بلافاصله بسیار حائز اهمیت است. بنابراین در صورت از دست رفتن اطلاعات میبایست در سریعترین زمان ممکن جهت ریکاوری اطلاعات کامپیوتر اقدام کنید.
نکته دوم عدم ذخیرهسازی اطلاعات جدید بر روی کامپیوتری است که اطلاعات آن از دست رفته است. بیتوجهی به این مسئله و ذخیره کردن اطلاعات جدید، کار ریکاوری و بازیابی اطلاعات کامپیوتر را دشوار خواهد ساخت. (چرا که ویندوز دائماً در حال ذخیرهسازی اطلاعات بر روی هارد دیسک است و این احتمال وجود دارد که اطلاعات جدید برروی سکتورهایی ذخیره شوند که اطلاعات مربوط به فایلهای حذف شده بر روی آنها ذخیره شده است). شایان ذکر است سرویسهای تخصصی مرتبط با بازیابی اطلاعات کامپیوتر با حضور در مرکز تخصصی هارددیسک قابل دریافت است.
بهترین روش برای بازیابی اطلاعات کامپیوتر چیست؟
از دست رفتن اطلاعات ذخیره شده در کامپیوتر ممکن است به دلایل متعددی چون ویروسی شدن دستگاه، اقدامات اشتباه در حین پارتیشن بندی کامپیوتر، اقدامات اشتباه در نصب ویندوز جدید، نصب نرم افزارهای ناسازگار و جدید بر روی کامپیوتر، بالا نیامدن ویندوز به دلایل ناشناخته، حملۀ بدافزارها و مواردی از این دست اتفاق بیفتد. در تمامی این شرایط، اگر اطلاعات از دست رفته برای شما مهم و «حیاتی» هستند بهتر است برترین روش موجود برای بازیابی اطلاعات کامپیوتر، یعنی استفاده از pc3000 را انتخاب نمایید.
متأسفانه این ابزار به دلیل قیمت بالایی که دارد امکان تهیه آن برای کاربران عادی وجود ندارد. بنابراین برای بازیابی اطلاعات با pc3000 تنها راه پیش رو، مراجعه به مراکز بازیابی است. (باید توجه داشت که بسیاری از مراکز نیز ابزار بازیابی pc3000 را در اختیار ندارند. بنابراین پیش از تحویل هارد کامپیوتر بهتر است از بود یا نبود این ابزار در مرکز بازیابی مدنظرتان مطمئن شوید. بد نیست بدانید که pc3000 قدرتمندترین سیستم سختافزاری- نرمافزاری حال حاضر دنیا است که توانایی بازیابی اطلاعات از انواع هارددیسک را دارد. نرمافزار pc3000 توانایی آن را دارد که به قطعات سختافزاری هارد دسترسی پیدا کند و قطعاتی نظیر موتور، هد و سکتورهای هارد را کنترل نماید.
چرا بازیابی اطلاعات کامپیوتر با نرم افزارها پیشنهاد نمیشود؟
اگر چه نرم افزارهای تخصصی خوبی برای بازیابی اطلاعات کامپیوتر وجود دارند اما استفاده از این نرم افزارها نمیتواند برای تمامی کاربران مناسب باشد. واقعیت آن است که تعداد بسیاری از این نرم افزارها چنان که باید و باشد نمیتوانند اطلاعات از دست رفته را بازیابی کنند و در پایان کار بخش عمدهای از اطلاعات را همچنان به صورت بازیابی نشده به حال خود رها میکنند.
بنابراین استفاده از نرم افزارهای موجود تنها به کاربرانی توصیه میشود که میزان موفقیت نرم افزارها در بازیابی اطلاعات از دست رفته برای آنها اهمیت ندارد. در حال حاضر نرم افزارهای تخصصی بسیاری برای بازیابی اطلاعات وجود دارد که از میان آنها میتوان به نرم افزار Easy Recovery و نرم افزار iCore Data Recovery اشاره کرد. کاربرانی که به دنبال بازیابی همه جانبه اطلاعات هستند میبایست بازیابی اطلاعات با pc3000 را امتحان کنند.
چند نکته مهم درباره بازیابی اطلاعات کامپیوتر
1. تا زمانی که اطلاعات کامپیوتر خود را بازیابی نکردهاید تلاش کنید تا هیچ گونه اطلاعات جدیدی را بر روی هارد خود ذخیره نکنید و کمتر از هارد خود استفاده کنید
2. بهترین راه برای بازیابی اطلاعات یک فایل از روی هارد دیسک، خاموش کردن کامپیوتر بلافاصله پس از حذف فایل و متصل کردن هارد دیسک به یک کامپیوتر دیگر است با این کار اطلاعات را با سیستمعامل آن کامپیوتر که از روی هارد دیسکی به غیر از هارد دیسک حاوی اطلاعات حذف شده بوت میگردد، بازیابی کنیم.
3. سیستم عامل ویندوز به خودی خود دارای یک ابزار داخلی برای اسکن هارد درایو به منظور بازیابی اطلاعات و فایلهای حذف شده نیست. با این وجود ابزارهای جانبی متعددی وجود دارند که میتوانند کار بازیابی اطلاعات کامپیوتر را برای شما انجام دهند. برای کسب اطلاعات در ارتباط با این ابزارها میتوانید یک جستجوی اینترنتی انجام دهید.
فایل ها را باز نکنید!
چنانچه متوجه شدید که اطلاعات و دیتاهای سیستم شما پاک شده اند، به هیچ عنوان چندین فایل را پشت سر هم باز نکنید. این کار هم خطر آسیب دیدگی هارد را افزایش می دهد و هم شانس ریکاوری اطلاعات از دست رفته را کم می کند. همانطور که در بخش های قبلی اشاره شد، سیستم را بلافاصله خاموش کرده و با مرکز بازیابی اطلاعات تماس بگیرید.
هارددیسک را فرمت نکنید!
یکی از مهم ترین نکات بازیابی اطلاعات کامپیوتر این است که به هیچ وجه، هارد دیسک را فرمت نکنید. حتی اگر سیستم به شما پیشنهاد فرمت کردن هارد را داد، این کار را انجام ندهید.
اسکن و چک نکنید
از راه اندازی نرم افزار های خودکار مانند و Scandiskو Chkdsk پرهیز کنید. با این کار، شانس بازیابی اطلاعات کامپیوتر را افزایش خواهید داد.
دیفرگ ممنوع!!
پیش از ریکاوری اطلاعات کامپیوتر، ابدا اقدام به بهینه کردن هارد دیسک یا Defragmentنکنید.
برای بازیابی اطلاعات کامپیوتر کارهای غیر معقول نکنید!
برخی افراد، راهکارهایی غیر معقول، همچون گذاشتن هارد در فریزر را برای بازیابی اطلاعات کامپیوتر پیشنهاد می دهند. چنین اقداماتی، به شدت به هارد دیسک صدمه میزنند و اکیدا نباید سمت آنها بروید!
مراقب ضربه ها و شوک ها باشید!
هارد دیسک ها بسیار حساس هستند و هرگونه ضربه، شوک و تنش، برد و پلاتر آنها را معیوب می کند. در نتیجه قبل از این که اقدام به بازیابی اطلاعات کامپیوتر خود کنید، توجه داشته باشید که به هارد دیسک فشار وارد نشود.
پسورد اشتباه وارد نکنید
اگر هارددیسک شما دارای پسورد بوده و آن را فراموش کرده اید، هیچ رمزی را وارد نکنید. استفاده از رمزهای اشتباه، خطر از دست رفتن اطلاعات را افزایش می دهد. حتی بسیاری از هاردها، محدوده مشخصی برای وارد کردن پسورد اشتباه دارند و ممکن است پس از چند خطای پیاپی، قفل شوند.
مرکز تخصصی ریکاوری هارددیسک
سرویسهای ارائه شده در مرکز تعمیرات هارد دیسک منحصر به موردی خاص نیست و کلیه تعمیرات مرتبط با هارد نظیر تعمیر مشکل عدم شناسایی هارد دیسک، تعمیر هارد ضربه خوردهو آسیبدیده، تعمیر هارد با خرابی Read از جمله رید، تعمیر هارد دیسک با وجود بدسکتور، تعمیر هارد با پیغام فرمت دیسک، ریکاوری اطلاعات پاک شده انواع هارد، تعمیر هارد با برد سوخته، تعمیرات هارد با مشکل کند بودن عملکرد، تعمیرات هارد با مشکل فرم ویر بر اثر دستکاری و مواردی از این دست را شامل میگردد.
بعلاوه خدمات مرتبط با ریکاوری اطلاعات سایر ابزارها و گجتهای پرکاربرد نظیر موبایل، فلش، لپ تاپ و … نیز با حضور در این مرکز قابل دریافت است. سایر خدمات ارائه شده در مرکز تعمیرات هارد عبارت است از: ریکاوری اطلاعات هارد در صورت عدم نمایش درست گنجایش آن، بازیابی اطلاعات هارد پس از format شدن پارتیشن، ریکاوری اطلاعات هارد پس از پارتیشن بندی مجدد، ریکاوری اطلاعات هارد خارجی در پاک شدن پارتیشن و … .
10 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
با سلام یک فایل عکس در یکی از درایوها به اشتباه پاک کردم می خوام ریکاوری کنم چه باید بکنم؟ با تشکر
سلام اگر میتونید هارد دستگاهو جدا کنید بیارید اگه نمیتونید دستگاهو بیاریدخودمون هاردو جدا کنیم ولی روشن نکنید خودتون چون باعث می شید امکان بازیابی اطلاعات از بین بره
سلام من تو نصب ویندوز یه اشتباهی کردم الان فرمت میشه هروقت خاموش روشن میکنم میشه بگید چیکار کنم
سلام دوست عزیز، از دلایل فرمت شدن میتوان به :
خراب شدن ناگهانی هارد و یا حافظه
۲. عوامل مخربی که خود کاربر به وجود میآورد
با توجه به موارد ذکر شده کاربر گرامی، دستگاه شما نیاز به عیب یابی و تعمیر تخصصی دارد؛ جهت دریافت خدمات با شماره های سایت تماس گرفته و یا درخواست خود را به صورت آنلاین در سایت ثبت کنید. همکاران ما اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه دریافت خدمات را به شما ارائه می دهند.
سلام من ویندوز عوض کردم پارتیشن ها رو حذف کردم حالا که روی درایو کلیک میکنم مینویسه دیسک را در درایو فرمت کنید این یعنی اطلاعات حذف شدن یا خیر امکان برگشتن عکس فیلم هست
درود بر شما کاربر عزیز
پیش از پارتیشن بندی درایو بهتر است یک نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم خود تهیه نمایید. احتمال از بین رفتن اطلاعات شما بسیار زیاد است. اما در بعضی مواقع اطلاعات با استفاده از تجهیزات قدرتمند قابل بازیابی می باشند. برای دزیافت اطلاعات بیشتر با شماره های اعلام شده در سایت تماس بگیرید.
تروخدااا کمک کنید هنگام پارتیشن بنده هارد از طریق disk management اشتباهی یکی از پارتیشن ها رو delete volume زدم و پارتیشن حذف شد بعد مجدد اون فضای خالی unallocated شد مجدد همون فضا رو به پارتیشن تبدیل کردم ولی اطلاعاتم نیست هیچی نیست چیکاااار کنم خیلی اطلاعات مهمی روی درایو داشتم کمک کنید
درود بر شما دوست گرامی
اگر مدت زیادی از این اتفاق نگذشته باشد و همچنین روی آن درایو مجدا اطلاعاتی وارد نکنید ممکن است بتوان بخشی از اطلاعات را بازیابی کرد. اما اطلاعات به صورت کامل و صد درصد احتمال بازیابی ندارد. بازیابی اطلاعات باید توسط تکنسین های خبره و تجهیزات پیشرفته صورت گیرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های اعلام شده در سایت تماس بگیرید.
سلام
اگر لپ تاپ را چندین بار ریکاوری کنیم برای هارد ضرر داره ممنون
خیر ضرری نداره اما شانس بازیابی را کاهش می دهد