تعمیر هارد معمولاً زمانی ضروری میگردد که کاربر به هر دلیل، دیگر امکان دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در درون هارد را ندارد. در این شرایط نیاز است تا اشکالات پیش آمده در هارد بررسی شده و روشی صحیح برای تعمیر آن درنظر گرفته شود. روشی که کارشناسان برای تعمیرات هارد در نظر میگیرند، تا حد زیادی بسته به نوع اشکال پیش آمده در هارد دارد.
کارشناسان بازیابی و تعمیرات هارد، با توجه به نشانههای مشاهده شده در هارد، نوع اشکال پیش آمده در آن را شناسایی کرده و جهت تعمیر اقدام میکنند. اگر درباره روش بهسازی و تعمیرات هارد اطلاعات چندانی ندارید میتوانید با مطالعهی مقالهی پیش رو، اطلاعاتی هر چند اندک در این باره کسب نمایید. در این مقاله برآنیم تا مراحل طی شده جهت تعمیر هارد را با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مراحل تعمیر هارد
1. تشخیص و عیب یابی
نخستین مرحله در تعمیر هارد، تشخیص و عیبیابی است. در این مرحله، نوع اشکال پیش آمده با تکیه بر استفاده از پیشرفتهترین متدهای عیبیابی و نشانههای مشاهده شده در هارد، تشخیص داده میشود. در برخی موارد نیز برای کارشناسان هارد، میزان لرزش، الگوهای کلیک کردن و البته هر گونه نویز اضافه ایجاد شده توسط هارد نقش مهمی در تشخیص نوع اشکال پیش آمده دارد. در برخی شرایط نیاز است تا هارد به نوعی سیستم تست متصل میشود تا مشخص شود که آیا اطلاعات موجود در هارد قادر به خواندن و نوشتن هست یا خیر.
2. کلین روم
تعمیر هارد در برخی شرایط با استفاده از کلین روم انجام میشود. در کلین رومهای مورد استفاده، ذرات ریز میکروسکپی موجود در داخل هارد، با استفاده از دستگاههای تهویه مخصوصی خارج میشود. دیوار پشتی کلین روم، هوای پاک و تصفیه شده را با فشار روی درایو میدمد تا کلیه ذرات گرد و غبار از روی آن پاک شود. با رعایت این موارد، درپوش از روی درایو برداشته میشود تا آسیبهای فیزیکی احتمالی شناسایی شوند.
3. تعمیر و تعویض هارد
از میان قطعات ریز و درشت موجود در انواع هارد، صفحات هارد، بخشی هستند که میبایست مانند آینه تمیز و عاری از هر گونه گرد و غبار باشند. به طور کلی باز کردن قطعات هارد، یک کار تخصصی و کارشناسی است که انجام آن علاوه بر تخصص و دانش این کار، نیاز به تجهیزات و ابزار خاص خود دارد.
در حین تعمیر هارد تنها یک حرکت نادرست کافی است تا اشکالات پیش امده در هارد را صدچندان کرده و چه بسا تعمیر آن را برای همیشه ناممکن سازد. به طور کلی در تعمیرات هارد، تکتک قطعات هارد از یکدیگر جدا شده، پاکسازی و عیبیابی میشوند. گاهی اوقات نیز مشکلات پیش آمده در هارد، فقط با تعویض قطعات برطرف میگردند.
4. سرعت در تعمیر
در برخی شرایط تشخیص نوع اشکال پیش آمده در هارد بسیار دشوار است. در برخی موارد نیز این کار نیاز به استفاده از تجهیزات پیشرفتهای نظیر میکروسکوپ دارد. در تعمیر هارد، آنچه که میبایست مورد توجه قرار گیرد، اقدام سریع جهت تعمیر است.
هر چه مدت زمان میان اشکال پیش امده در هارد و تعمیر، کمتر باشد، احتمال تعمیر و سالم شدن هارد بالاتر خواهد بود. بنابراین به کاربران انواع هارد توصیه میشود که با مشاهده هر گونه اشکال در هارد، بلافاصله و در سریعترین زمان ممکن جهت تعمیر اقدام کنند.
آشنایی با تعمیر هارد
تعمیر پلاتر هارد
تعویض پلاتر هارد زمانی ضروری میگردد که خراشهایی در این بخش ایجاد شده باشد و پلاتر قادر به انجام وظیفه خود نباشد. خرابی پلاتر هارد دیسک به راحتی از طریق توجه به شکل فیزیکی آن قابل تشخیص میباشد. خرابی این بخش از هارد با خطوطی خراشیده بر روی سطح پلاتر هارد دیسک خودنمایی می کند.
در برخی موارد خرابی پیش آمده در پلاترها سبب از دست رفتن اطلاعات و حذف آنها میگردد که در این شرایط نیاز است تا با استفاده از شیوههای نوین بازیابی، اطلاعات از دست رفته ریکاوری گردند. در شرایط ریکاوری، گاه نیاز به تعویض پلاتر هارد است. باید توجه داشت تعویض پلاتر هارد میبایست صرفاً در کلینروم های تخصصی این کار، توسط کارشناسان تعمیر هارد و از طریق جراحی هارد انجام شود.
اشکالات بدسکتوری و منطقی در هارد
برخی اشکالات پیش آمده در هارد به راحتی قابل تشخیص نیستند. این گروه از اشکالات در هارد انباشته شده و بدون آنکه نشانهای داشته باشند در هارد باقی میمانند. چنین خطاهایی به دلیل آدرس نادرست نرم افزار، درگیری درایورها، قطع برق، قطع شدن کامیپوتر و … ایجاد میشوند. همانگونه که میدانید، ویندوز غالباً کشف خطاهای ایجاد شده را از طریق اسکن دیسک انجام میدهد. بنابراین استفاده از این روش ویندوز برای کشف خطا میتواند مناسب باشد.
تعمیر بدسکتوری هارد
بد سکتور ایجاد شده بر روی هارد ممکن است سخت افزاری است و یا نرم افزاری باشد از همین رو خدمات واحد تعمیر هارد در این بخش نیز شامل دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری است. البته اگر بد سکتور هارد سخت افزاری باشد غالباً کار چندانی نمیتوان برای بهبود و تعمیر آن انجام داد و احتمالاً تنها راه ممکن تعویض سیلندر هارد دیسک باشد؛ لیکن در مورد اشکالات نرم افزاری اوضاع کمی بهتر است و می توان با استفاده از برخی تجهیزات حرفه ای و نرم افزارهای روز دنیا بدسکتوری هارد را مرتفع نمود.
تعمیر فریمور هارد
فریمور یا همان ساختار کلی هارد، در زمان ساخت هارد و از طریق شرکت سازنده اجرایی میگردد. ساختار فریمور نیز ممکن است دچار خرابی شود که در چنین شرایطی با اصلاح فریمور احتمالاً هارد تعمیر شده و دیتا روی خود هارد باقی میماند. بخش فریمور در هر قطعهی سختافزاری موجود است زیرا ارتباط میان بخش سختافزاری و نرمافزاری یک سیستم توسط این بخش برقرار میگردد.
اگرچه تعمیر هارد با مشکلات فریموری به سرعت امکانپذیر است اما رفع برخی از مشکلات این بخش نیز نیازمند تمرکز و کار طولانی مدت هستند. جهت اطمینان از امکان بازیابی اطلاعات هاردی که دچار مشکلات فریمور شده است می توانید به واحد بازیابی اطلاعات واقع در مرکز ریکاروی هارددیسک مراجعه نمایید. کارشناسان ما در مرکز تعمیر هارد، هارد مورد استفاده شما را با بکارگیری پیشرفته ترین تجهیزات بررسی کرده و امکان یا عدم امکان بازیابی اطلاعات آن را با شما درمیان خواهند گذاشت.
برای مطالعه بیشتر شما: تعمیرات هارد کامپیوتر ، رفع مشکلات سخت افزاری pc
مرکز بازیابی اطلاعات
هارد تحویل داده شده به مرکز بازیابی اطلاعات، بسته به نوع اشکال پیش آمده در آن، به یکی از پارتهای تعمیرات هارد سپرده میشود تا اقدامات مورد نیاز جهت تعمیر بر روی آن پیاده گردد. دارا بودن کلین روم های متعدد جهت جراحی هارد و بازگردانی اطلاعات، استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات این حوزه نظیر pc3000، همکاری با تیمی از مجربترین کارشناسان بازیابی و ریکاوری اطلاعات، دارا بودن مجموعهای از پیشرفتهترین تجهیزات و ابزار جهت بازیابی هاردهای متعدد و گوناگون و… برخی از ویژگی های مرکز تعمیرات هارد است که آنرا بدل به انتخاب نخست تمامی کاربران ساخته است.